News
GOPS
19.07.2018
PODPROGRAM 2017 – efekty
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
Pomoc żywnościowa trafiła do 1000 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Tczów
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 51,210 ton żywności;
- 5000 paczek żywnościowych;
W ramach Podprogramu 2017 dla 114 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 2 spotkania dla 40 uczestników
• Żywieniowe – 2 spotkania dla 40 uczestników
• Kulinarne -2 spotkania dla 34 uczestników
• Niemarnowanie żywności – omawiane było na każdym z w/w zajęć.